Wij staan voor Ons Vinkel

April voor ieder wat wil!

Datum: 15-05-2017


ODIO ledenavond

18 April was het dan weer zover, de jaarlijkse ODIO ledenavond. Het doel van deze avond is om samen met alle leden, jong en oud, gezellig samen bezig te zijn zónder muziek te maken. Om 7 uur begon de zaal in t Zijl lekker vol te stromen en werden de eerste drankjes genuttigd. Toen  konden we beginnen met de activiteit waarin wij, als organisatie, een hoop moeite in hebben gestoken: de grote ODIO bingo avond! De zaal lag vol met bingodoeken waarop voorwerpen gelegd moesten worden die in en rondom ‘t Zijl gevonden moesten worden. Het enthousiasme was vanaf het begin af aan te zien. Alle (jonge) leden renden in en uit de zaal om op zoek te gaan naar voorwerpen voor op hun bingokaart. Halverwege de avond werd er een korte pauze ingelast om nog een drankje te doen, nieuwe tactieken te bespreken en de nog nodige items voor op de bingokaart van andere teams te ‘lenen’. Na de pauze bereikten we toch echt het meest spannende moment van de avond: wie o wie zou de grote ODIO bingoprijs winnen? Het werd een spannende nek aan nek race tussen de verschillende teams voor de volle bingokaart. Joan, Johnny, Joke, Lieke, Martijn en Melanie konden zich uiteindelijk de winnaars noemen.

Het was wederom een zeer geslaagde avond, wij hebben er in ieder geval van genoten!

(op de foto de organisatie: Guusje, Katja, Lotte, Marlijn en Meike )   

 

 Donateursactie en ledenvergadering

Op dinsdagavond 24 april gingen alle leden op pad voor de donateursaktie. De muzikanten mooi in het ODIO uniform gestoken, zodat je direct ziet wie er bij je aanbelt. Voor veel inwoners een vertrouwd gebeuren, voor sommigen zelfs zo vertrouwd dat er aan ons wordt gevraagd ‘hoeveel ben ik ook alweer gewend te geven’? Het is fijn om te merken dat men ODIO een warm hart toedraagt door gul te geven.. Behalve dat onze muziekvereniging uw geldelijke bijdrage hard nodig heeft, is het voor onze leden een extra stimulans om weer klaar te staan om een serenade te brengen bij een jubileum of een onderscheiding.

Uiteindelijk heeft de donateursactie een mooi bedrag opgeleverd: 2570 euro. Bij deze willen we alle inwoners heel hartelijk danken!

Samen met de (gemeentelijke) subsidies, sponsoren, club van 50, giften, vrienden en begunstigers hoopt  ODIO zijn hoofd boven water te houden. Dat dit echter elk jaar moeilijker wordt, bleek later op deze avond tijdens de ledenvergadering. De kosten voor docenten en dirigenten, huur, instrumenten, kleding worden er niet minder op. De gemeentelijke subsidies daarentegen zijn wel minder geworden. Desondanks blijft het bestuur samen met alle leden zijn uiterste best doen om de muziek voor Vinkel niet verloren te laten gaan. Wil je ons daarbij helpen door wat extra’s te doen? Je kunt bijvoorbeeld  lid worden van de Club van 50.  Deze leden steunen ODIO door jaarlijks een bijdrage van 50 euro te doneren tot in het jubileumjaar 2020.

 Draag jij de muziek in Vinkel een warm hart toe en wil je daar graag je steentje aan bijdragen, word dan lid van de Club van 50! Neem a.u.b. contact op via info@harmonieodio.nl of bel even met onze penningmeester Jan van Lokven 06-11322675.

 

 We hebben het er maar druk mee……

ODIO had een volle agenda op 26 april. Maar liefst twee inwoners van Vinkel werden Koninklijk onderscheiden. Traditiegetrouw bracht ODIO een serenade aan de gedecoreerden. Als eerste speelden we een muzikale hulde voor Piet van de Ven en zijn familie. Daarna in formatie naar de Kastanjelaan voor  ‘onze’ Wilma Pennings-Haerkens.

Enige spoed was gewenst want we hadden nog een derde serenade op de planning! Hup, in de auto’s, op weg naar Loosbroek. Daar werd namelijk de 25 jarige bruiloft gevierd van onze sponsor Hans en Arianne Brouwers. Na de muzikale hulde speelden we op verzoek zelfs het Wilhelmus omdat Hans en Arianne door hun familieleden een  ‘lintje’ kregen opgespeld. Een dag later Koningsdag, ook daar was ODIO weer present. Een vrolijke muzikale tocht met versierde fietsjes, en een leuk feest in ’t Zijl.

 

Een dagje rust en toen mocht de slagwerkgroep weer aan de bak op zaterdag 29 april. Ploegam hield een open dag. Lukas Ploegmakers  (zoon van Chris en Monique) had het idee om dan een slagwerkoptreden te verzorgen. Lukas maakt deel uit van de slagwerkgroep C selectie waar de bezetting wat krap was vanwege de meivakantie. Daarom werd besloten om van de drie slagwerkgroepen een groep te maken, een mooie mix van jong talent en ‘ouwe rotten’.

Het viel nog niet mee om de slagwerk instrumenten in de loods te krijgen, waar het podium voor ons klaarstond. Door de drukte op het terrein konden we er met onze bus bijna niet doorheen komen.

Het was gezellig druk in de loods, welke heel sfeervol was omgebouwd tot partyzaal. Nadat we alles opgesteld hadden werden we aangekondigd door de DJ. Ruim een half uur lang hebben we een mix van populaire nummers gespeeld. Het publiek was enthousiast en dit werd telkens beloond met een mooi applaus. Wij als slagwerkers hebben er ook van genoten, dit gaan we vaker doen!

Na het opruimen zijn we nog even blijven plakken onder het genot van een drankje.

We vonden het leuk om voor Ploegam op te treden en hiermee iets terug te kunnen doen voor onze sponsor.

  

Koninklijke onderscheiding Wilma Pennings-Haerkens

Onderstaande aanvraag door Harmonie ODIO werd door het kabinet van de gemeente beoordeeld. De opgave van vrijwilligerswerk was dusdanig hoog, dat men geen enkele belemmering zag om de onderscheiding toe te kennen.

Wilma maakt deel uit van de slagwerkgroep, commissie jeugd en opleidingen en heeft de zorg over de jeugdige slagwerkleden. Zij organiseert activiteiten voor de jeugdleden zoals solistenconcoursen en optredens. Ze assisteert bij examens en ledenwervingsacties. Wilma maakt deel uit van de commissie kleding en instrumenten. Ze heeft in haar woning alle (reserve) uniformen hangen en zorgt ervoor dat de leden op de juiste manier gekleed zijn. Ook een gedeelte van het (reserve) instrumentarium van de slagwerkgroepen is onder haar hoede.

Wilma is de schakel tussen de dirigent en leden van de slagwerkgroep, ook naar het bestuur. Wilma zal altijd helpen bij activiteiten, zowel in de voorbereiding, tijdens en na het optreden.

Wilma heeft ook jaren de kar getrokken voor het clubblad wat 4x per jaar uitkwam.  

Helaas heeft Wilma besloten om na dit seizoen bij ODIO te gaan stoppen en zich ergens anders voor in te gaan zetten.

Verenigingen waarvoor Wilma zich ook verdienstelijk heeft gemaakt  zijn KIKS, Carnavalsstichting de Vijf Gehuchten, EVVC, Heemkundekring en Scouting Antares Vinkel.

Kortom een enorme prestatie waar zeker een Koninklijke onderscheiding voor op zijn plaats is.

 

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.