Wij staan voor Ons Vinkel

Concours bij de Slagwerkgroep aan huis!

Datum: 03-05-2017


Onze dag begon al vroeg, om 10.45 uur werden onze instrumenten ingeladen bij ’t Zijl. Sommige slagwerkers oogden wat gespannen, terwijl anderen nog wat opstartproblemen hadden na een weekend paaspop. Nu zette we koers naar Perron 3 Rosmalen waar het moest gebeuren. We stelden onze instrumenten op in de theaterzaal en speelden ons warm. Het gevoel was goed, wij waren er klaar voor. Ondertussen liep de spanning wat op omdat het eerste publiek langzaam binnen druppelde en ook de drie juryleden werden gesignaleerd.

Strak om 14.00 uur mochten we dan eindelijk knallen. Hier hebben we het hele jaar voor geoefend, nu moest het gebeuren! We speelden drie nummers: Rythmos van Jo Corstjens en Dilemma en Pletser straat feest van Gian Prince. De stukken werden netjes aangekondigd door onze speaker Sophie van Erp. En wat was het gaaf om deze nummers te spelen voor een goed gevulde zaal. Veel vrienden, familie en supporters waren ons komen steunen en genoten van de muziek. Ondertussen luisterde en schreef de jury druk mee, spannend!

 

Terwijl we wachtte op het resultaat van de jury werden we vermaakt door het Rhythm Impact Slagwerkensemble. Dirigent Hans van de Moosdijk verzamelde voor dit project talentvolle slagwerkers uit de regio om mee te doen aan het Open Nederlands Slagwerkkampioenschap (ONSK) In Nunspeet op 22 april. Het Rhythm Impact slagwerkensemble speelde als try-out in Perron 3 een prachtig stuk. We hebben er alle vertrouwen dat ze ook in Nunspeet hoge ogen gaan gooien.

 

Daar was dan eindelijk de uitslag van ons concours; 83,83 punten. Dit is dus bijna een 8,4 gemiddeld! Trots en tevreden nemen onze slagwerkers de felicitaties van het publiek in ontvangst. Slagwerkers, het publiek en de jury hebben genoten. Voor het eerst jury op locatie, waardoor het ook voor publiek leuker was om te komen kijken. Iedereen die ons gesteund heeft, bedankt! Het was een geslaagde dag waar we ’s avonds nog op geproost hebben. Onze dirigent Tonn van de Veerdonk vatte het krachtig samen: “Kei vet!”.

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.