Wij staan voor Ons Vinkel

Jeugdmuziekdag 17 april

Datum: 11-04-2016


Jeugdmuziekdag 17 april

Wat is er leuker dan naar muziek luisteren? Juist, samen muziek maken.

Wij, Harmonie ODIO uit Vinkel, hebben muziekverenigingen uit de omgeving uitgenodigd om dit samen met ons te doen.

Zondag 17 april van 13.00 u tot 15.00 u, zullen een 8 tal jeugdorkesten, voor publiek komen spelen in ’t Zijl in Vinkel.


Het opleidingsorkest Toettie, dit orkest bestaat uit leden/leerlingen van Brassband St. Hubertus uit Herpen en Harmonie Oefening Baart Kunst uit Ravenstein.

Jeugdslagwerkgroep en studieorkest van muziekvereniging Hartog uit Oss.

Blaasorkest "Happy Fiep" van fanfare St. Lambertus uit Nistelrode.

Het jeugdorkest van Harmonie UNION uit Nuland en ook het jeugdorkest van fanfare WIK uit Geffen.

Young’O en de C-selectie van de slagwerkgroep van Harmonie ODIO, die als gastvereniging dit evenement organiseert.

Het zijn allemaal verschillende orkesten, het ene orkest is al wat langer dan het andere aan het samenspelen. De leden binnen de jeugdorkesten wisselen nog regelmatig, ze behalen diploma’s, waardoor ze in een volgend orkest mogen spelen. Dan vloeien ze dus in verloop van tijd uit het jeugdorkest. Of als er nieuwe leerlingen bijkomen, dit heeft dan ook weer invloed op de rest van het orkest, die zullen daar toch het niveau steeds op moeten aanpassen. Maar boven alles staat, dat samen spelen het sowieso leuker maakt om muziek te maken.

In het programma staan steeds twee orkesten op het “podium”. Zij spelen steeds om de beurt. We hebben ook geprobeerd om naast een blaasorkest, een slagwerkorkest te zetten voor de afwisseling. Er staan steeds twee verschillende muziekvereniging naast elkaar.Dus laat u zich verrassen door het jonge talent wat we in onze eigen omgeving hebben zitten en kom luisteren naar de enthousiaste muzikanten van onze jeugdorkesten.

 

Zondag 17 april van 13.00 uur tot 15.00 uur, dorpshuis ’t Zijl, Zijlstraat 2 te Vinkel, gratis entree.

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.