Wij staan voor Ons Vinkel

‘Jury aan huis’ voor de Slagwerkgroep

Datum: 20-03-2017


‘Jury aan huis’ voor de Slagwerkgroep

De slagwerkgroep van Harmonie ODIO is volop in voorbereiding van het concours. Dit wordt door onze dirigent Tonn van de Veerdonk zelf georganiseerd in Perron 3 in Rosmalen op tweede Paasdag 17 april.


Normaal gesproken gaan orkesten/slagwerkgroepen eens in de zoveel jaar ergens in het land naar een concourslocatie om zich aan een jury te presenteren. Hier worden de rollen omgedraaid, in plaats van dat de slagwerkgroep naar de jury gaat, komt de jury naar de slagwerkgroep, in dit geval dus naar Perron 3.

Een mooie gelegenheid om de concoursstukken aan ons eigen publiek binnen de eigen gemeente te presenteren.

De jury zal bestaan uit Henk Mennens, Jos Schroevers en Frank de Jong.

 

ODIO hoopt met dit concours hun plek in de tweede divisie te verdedigen. Een ongekend hoog niveau. Dat hebben ze niet voor niets gekregen. Het laatste jaar staat voor de slagwerkgroep in het teken van het concours. Afgelopen zomer werden de stukken voor het eerst uitgevoerd op de Movienight. Een prachtig slagwerkspektakel wat enthousiast werd ontvangen door het publiek. Sindsdien is er met veel discipline aan geschaafd door Tonn en zijn slagwerkers. Door meerdere optredens in o.a. Nijmegen, Ammerzoden, Son en Breugel en Sint Michielsgestel heeft men de nodige podiumervaring op kunnen doen.

 

Om 14.00 uur begint ODIO met het volgende programma:

1.       Rhythmos, Jos Corstjens.

2.       Dilemma, Gian Prince

3.       Pletser Straatfeest, Gian Prince

 

Daarna, tijdens het jury beraad, zal er een try-out plaatsvinden van het ‘Rhythm Impact Ensemble’ onder leiding van Hans van de Moosdijk. Dit ensemble bestaat uit getalenteerde slagwerkers die allen opgeleid zijn door docenten van drum school Rhythm Impact.  Het nummer wat ze gaan uitvoeren is Synapsis van Henk Mennens. Met dit nummer komen ze uit in de Topklasse van de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen op 22 april te Nunspeet.

 

We hopen op veel publiek, de toegang is gratis!

Neem plaats in de theaterzaal en geniet van de prachtige slagwerkoptredens.

 

Concours Slagwerkgroep, onderdeel van Harmonie ODIO.

Maandag tweede Paasdag 17 april

14.00 uur tot 16.00 uur

Perron 3 te Rosmalen

Gratis toegang

 

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.