Wij staan voor Ons Vinkel

MAster of Music, Klassiek Slagwerk

Datum: 26-09-2016


MAster of Music, Klassiek Slagwerk

Op woensdag 21 september vond het afstudeerconcert van Hans van de Moosdijk plaats.  Na 7 jaar studie aan het Artez Conservatorium Arnhem en Zwolle, was dit zijn laatste opdracht voordat hij de titel Master of Music mocht dragen.


Een hal in de IBN vestiging in Veghel werd ingericht als concertzaal, compleet met een indrukwekkend arsenaal aan slagwerkinstrumenten.  Een muziekstuk werd gespeeld samen met de violiste Anna Sophie Torn, maar de overige stukken speelde hij in zijn eentje op marimba, snare drum, vibrafoon en in een setup met multi-percussie. Opvallend was het stuk Water Music, waarin allerlei gebruiksvoorwerpen werden gebruikt in twee mega grote ‘viskommen’ gevuld met water. Het publiek was muisstil, waardoor alle klanken prachtig tot zijn recht kwamen. Na ruim een uur ging de 5-koppige jury in beraad. Uiteindelijk kwam de ontknoping: Hans is geslaagd met een dikke acht!

 

Op de basisschool als 10 jarige, kwam Hans in aanraking met muziek toen ODIO een ledenwerving hield. Drummen, dat wilde hij gaan doen. Op les bij Tonn van de Veerdonk bleek al gauw dat Hans talent had. Als solist op snaredrum heeft hij op concoursen veel prijzen gewonnen, en als trio met zijn drum-maten zelfs Nederlands kampioen geworden op de snaredrum.

 

Na een paar jaar drums te hebben gespeeld, bleek zijn passie toch vooral in het klassieke slagwerk te liggen. Tijd voor het grotere werk, op naar het conservatorium. Nu als 25 jarige is Hans nog altijd trouw aan ODIO. Behalve dat hij in de slagwerkgroep speelt, geeft hij les op snaredrum en melodisch slagwerk. Ook in Nuland, Rosmalen, Schaijk en Nijmegen is Hans docent / dirigent. Als uitvoerend muzikant treedt hij regelmatig op in meerdere orkesten.

 

Harmonie ODIO in Vinkel is nog altijd de thuisbasis van Hans. We zijn er bijzonder trots op dat één van onze leden van zijn hobby zijn beroep heeft weten te maken op zo’n hoog niveau. We wensen Hans heel veel succes in de toekomst en hopen nog lang van zijn talenten te mogen genieten binnen onze vereniging.

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.