Wij staan voor Ons Vinkel

Muziek in de klas

Datum: 17-02-2016


Muziek in de klas

Onlangs is Harmonie Odio een samenwerking aangegaan met de Mariaschool. Samen met de leerlingen en docenten van groep 5 en 6 zijn we gestart met het project “Muziek in de Klas”.


Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat muziek een positief effect heeft op de ontwikkeling van kinderen. Het vergroot hun wereld en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak. Het bespelen van een instrument draagt bij aan de motorische ontwikkeling en de ontwikkeling van het kinderbrein. Het samenspelen verbindt, versterkt sociale vaardigheden en, niet onbelangrijk, muziek draagt bij aan betere schoolprestaties.

Voor de kinderen was er op school een Muziekproeverij. In groepjes maakten de kinderen kennis met verschillende instrumenten waarbij ze zelf mochten blazen, trommelen en op de xylofoon spelen . Op die manier konden ze onder begeleiding van de muziekdocenten van Odio ‘proeven’ van verschillende blaasinstrumenten en slagwerk: trommel, xylofoon, klarinet, saxofoon, dwarsfluit, trompet, trombone of hoorn.

De kinderen die dat graag willen, mogen nu 6 weken lang een instrument mee naar huis nemen tegen een kleine vergoeding. Met het instrument kunnen ze thuis oefenen, in combinatie met het volgen van een wekelijkse groeps-les door een professionele docent. (alle docenten zijn conservatorium opgeleid) De lessen zijn na schooltijd en worden in overleg met de ouders ingepland. Na afloop van het project zullen de leerlingen een mini-concertje houden op school.

 

De kinderen die dat willen hebben de mogelijkheid om les te blijven volgen bij Harmonie Odio. Uiteraard geld dit ook voor kinderen die op een andere school zitten, meld je dan aan via het contactformulier .

 

We hopen veel kinderen enthousiast te maken voor de muziek, zodat ze later mogelijk lid willen worden van onze vereniging. Op jonge leeftijd muziek leren maken, is een waardevol iets waar je je leven lang plezier van blijft houden. Dat gunnen we iedereen!

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.