Wij staan voor Ons Vinkel

Muziekproeverij op basisschool

Datum: 19-04-2017


De groepen 4/5 , 5/6 en 7 hebben uitleg gekregen over koperen  blaasinstrumenten zoals trompet en hoorn. Houten blaasinstrumenten zoals klarinet en saxofoon en tenslotte slagwerk op xylofoon en trommels. De leerlingen werden in 3 groepen verdeeld en kwamen per groep langs. Door professionele docenten van ODIO is uitleg gegeven over de muziekinstrumenten. De leerlingen mochten ze ook uitproberen, waar gretig gebruik van werd gemaakt.

De groepen reageerden heel enthousiast, en werd de interesse gewekt. Ook lukte het veel leerlingen al om geluid uit de muziekinstrumenten te krijgen. Met de juiste aanwijzing van de docent konden ze al enkele noten blazen en ritmisch slaan op het slagwerk.

De leerlingen hebben informatie meegekregen om thuis door te lezen, en kan zijn voorkeurs instrument aangeven op het formulier. ODIO start na de meivakantie met de groepsrepetities, na 14.00 uur. Dit vindt plaats op de school. De kinderen leren spelenderwijs in een groepje op het geleende instrument spelen, samen met een professionele muziekdocent. Deze groepsrepetities lopen door tot de zomervakantie. Het klapstuk is dat deze groep(en) een miniconcert gaan geven op school aan het eind van dit schooljaar.

 

Na de zomervakantie kan het kind lid worden van ODIO. Dan krijg je wekelijks individueel les, en speel je in Little ‘O en/of slagwerkgroep.

Wij werden heel enthousiast van de Muziekproeverij en hopen dat we bij de kinderen ook enthousiasme gekweekt hebben. Vergeet niet je ingevulde formulier in te leveren!

 

Samen muziek maken is een leuke bezigheid en geeft veel voldoening. En wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

 

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.