Wij staan voor Ons Vinkel

Odio Reporter op pad: Juni en Juli

Datum: 20-07-2016


Wandelweek Vinkel

Natuurlijk waren we weer present tijdens de wandelweek. Op onze vaste locatie op Engelenstede, waar we gebruik kunnen maken van de loods van GV bouwservice brandbeveiliging. Je weet het maar nooit met het weer en ook die dinsdag mocht het niet geheel droog blijven. De C-selectie van de slagwerkgroep speelde vol enthousiasme voor de wandelaars die langskwamen. De wandelaars kregen natuurlijk het benodigde stempeltje, maar werden ook nog verblijd met ranja en een lekker stukje peperkoek. Deze peperkoek werd gesmeerd door 2 leden van de A-selectie, die het hiermee kei druk hadden, zo druk dat ze geen fotootje konden schieten van onze spelende leden.

Maar het werd weer een leuk optreden en zo was iedereen weer tevreden.

 

Speulen en Spullen 

Veel positieve en lovende woorden mochten we ontvangen van de bezoekers van de BBQ en de Movienight. Met een vol buikje genieten van mooie muziek, wat wil je nog meer.         Door Henry en helpers werd het vlees gebakken en mocht heel Vinkel in de rij voor een hapje met de gespaarde kaarten bij de COOP.

De slagwerkers van de A-selectie opende de avond met hun concoursstukken. Deze stukken liggen al weken op de lessenaar (en nog wel langer) om in november beoordeeld te worden tijdens het concours in Etten-Leur. Voor het eerst een nieuw stuk aan publiek ten gehore brengen, is altijd een beetje spannend, maar we hadden allemaal na afloop een tevreden gevoel. Natuurlijk ook puntjes die tijdens de repetitie weer aangescherpt kunnen worden.

 

Elk jaar wordt tijdens de jaarvergadering een vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt. Dit jaar waren het er twee, omdat zij niet op de vergadering aanwezig konden zijn, werden ze alsnog verrast op deze ODIO-avond. Wim Platenburg en Geert van Wanrooij zetten zich wekelijks in tijdens de kienavonden in Den Driehoek en halen hiermee een mooi centje op, welke dan weer geschonken worden, in de vorm van een instrument aan ODIO. Heren en dame, want Marie-José van Lokven van Schaijk is ook bij het bestuur van de Vriendenkring van ODIO, hartelijk dank voor jullie inzet.

 

Vervolgens werden onze jubilarissen gefeliciteerd en kregen zij een speld met oorkonde.

Ellie vd Moosdijk; Mike v Santvoort; Joep v Wanrooij; Koen Langenhuisen en Anouk Hendriks werden gehuldigd voor hun 10 jarig lidmaatschap. Ellen Peters kreeg de felicitatie voor haar 25 jarig lidmaatschap, van harte gefeliciteerd met deze mijlpalen.

 

Hierna was het de beurt aan dirigent Peter-Paul van Esch om, samen met het harmonieor-kest, het publiek te laten genieten van de Movienight-stukken. Hierin werden zij begeleid door het projekt-koor ProKo. Een veelzijdig programma aan filmmuziek, terwijl op een groot scherm prachtige filmbeelden te zien waren. Kippenvelmomenten en luchtige muziek wisselden elkaar af.

 

Zondag waren de straten rond het plein gevuld met kramen en kofferbakken, waar je snuffelend tussen de oude en nieuwe spulletjes en voor een prikkie iets leuks of lekkers kon kopen. Het plein was gereserveerd voor de Vinkelse ondernemers. Zo kon men proberen met een echte graafmachine banden te verplaatsen in een snelle tijd. Een auto kon opgepimpt worden. Of straten maken, dat is moeilijker dan je denkt…

En wat dacht je van die mooie oude brommers, voor menig bezoeker een “Oh ja”, denk ik.

Er waren een flink aantal opgeknapte brommers te zien. Ook stond er een Vinkelnaar met een motorpassie. Een motor gemaakt van kettingen of beelden gemaakt door woodcarving.

 

Een enkele bui deed het publiek onder de tenten schieten, maar het was over het algemeen zeer goei marktweer. De muzikale omlijsting van deze dag werd weer verzorgd door Ut Kumt Goed. Lisa van de Ven liet weer vele vrolijke, enthousiaste danseresjes aantreden die iedereen lieten genieten van hun mooie dansjes.

Ook de C- en B-selectie van de slagwerkgroepen waren te horen in de tent, apart maar ook samen met jeugdorkest Young’O. Samen zorgden ze voor een mooi stuk muziek om naar te luisteren en te kijken.

 

Miniconcert

Op 13 juli hield ODIO een miniconcertje op de Mariaschool. Onze jeugdleden mochten muziek maken voor hun schoolgenootjes die zich allemaal in de aula hadden verzameld.

Het was feest want de overblijfmoeders en de tuinmannen werden in de bloemetjes gezet. Bij een feest hoort muziek vond directeur Rianne en daar zorgt ODIO graag voor!

Dirigent Christiaan had het goed voorbereid samen met Eva, Lynn, Sem, Merel, Sanne, Fiene en Tijn. Zij demonstreerden de trompet, bariton, hobo, dwarsfluit en klarinet. Ze kregen veel applaus en soms ook de lachers op hun hand wanneer er een andere noot werd geblazen dan eigenlijk de bedoeling was.

Daarna was het de beurt aan de slagwerkers; Auke, Niek, Raymon, Kento, Connor, Ramon en Stan. Samen met dirigent Tonn en docent Hans speelden zij vette nummers op snaredrum, bongo en basdrums. Speciale aandacht was er voor Renske, die nog maar enkele lessen op snaredrum heeft gehad en toch al een leuk nummertje kon spelen.

Een kort maar krachtig concertje, wat voor ODIO erg leuk was om te mogen doen. Daarom een bedankje aan alle leerkrachten en vrijwilligers die hier aan hebben meegewerkt. 

 

Zeer tevreden over al deze activiteiten sluiten we dit seizoen weer af om te genieten van een verdiende vakantie.

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.