Wij staan voor Ons Vinkel

Report: Jeugdmuziekdag

Datum: 17-04-2016


Ik en met mij nog een heleboel bezoekers meer, hebben zondag 17 april genoten van een heleboel enthousiaste muzikanten. Jeugdmuzikanten wel te verstaan.  Een 8 tal jeugdorkesten waren te gast bij onze jeugdmuziekdag.


 Het was een heel afwisselende middag. Er was een klein slagwerkgroepje van muziekvereniging Hartog uit Oss, bestaand uit 6 leden, die sinds februari samenspelen. Zoals die kinderen hun best deden op de stukjes die ze moesten spelen. En omdat het voor sommigen ook het eerste optreden was, was het al helemaal spannend. In het jeugdorkest van Harmonie UNION, speelde ook een lid pas 3 weken mee, dan gaat natuurlijk niet alles perfect, maar dan is het o zo leuk om te zien dat ze genieten van het muziek maken. Maar ook het jeugdorkest van fanfare W.I.K. en Toettie het opleidingsorkest van Brassband St. Hubertus uit Herpen gecombineerd met leden van stadsharmonie Oefening Baart Kunst uit Ravenstein, die samen de middag opende, waren een genot om naar  te luisteren en te kijken.

 

Dan speelde natuurlijk ook ons eigen Young’O, ons opleidingsorkest dat graag aanwezig is waar het gezellig is en Happy Fiep van fanfare St. Lambertus uit Nistelrode. Twee orkesten die al wat jaren ervaring hebben om op te treden voor publiek en dus wat meer ontspannen kunnen spelen. Muziekvereniging Hartog uit Oss, was ook met een studieorkest van blazers van de partij. Onze C-selectie van de slagwerkgroepen was de afwisseling tussen de blaasorkesten. Samen met Mike van Santvoort, een dirigent “achter” het orkest, speelden ook zij de sterren van de hemel.

Genoten met een hoofdletter, een grote opkomst van publiek, enthousiaste muzikanten en dirigenten, dit alles heeft gezorgd voor een geslaagde jeugdmuziekdag. Zie de andere foto's in het fotoalbum.

 

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.