Wij staan voor Ons Vinkel

Rieu in Vinkel

Datum: 18-07-2023


Het idee om een Rieu concert te gaan organiseren is in 2022 ontstaan. Het begon klein, maar al snel kwamen er grote plannen op tafel. ‘Als we het doen dan doen we het goed’ werd er gezegd. ‘Dan ook net zoals het Vrijthof in Maastricht!’

Zo gezegd, zo gedaan. Het werd een groots opgezet concert van Harmonie ODIO met alles erop en eraan. De kaartverkoop ging van start en het liep als een speer. Zo was het concert een maand voor datum helemaal uitverkocht en was er zelfs een lange wachtlijst voor als er nog kaartjes vrijkwamen.

De week voorafgaand aan het concert stond in het teken van opbouwen. Vooral het opbouwen van het grote overdekte podium was een hele klus. Trailers, pallets, hout, steigers, alles werd gebruikt. Maar met succes. Wauw, wat een decor! ODIO bedankt dan ook alle sponsoren en vrijwilligers die hier een bijdrage aan hebben geleverd. Zonder hen was dit niet gelukt.

Op zaterdagochtend 1 juli – de dag van het concert – werd in de stromende regen het plein omgetoverd tot het Vrijthof. De ballonnen werden opgeblazen en de puntjes op de i gezet. Het grote LED-scherm werd geïnstalleerd en in de middag begon de soundcheck. De zon kwam door en alle stoelen werden drooggemaakt. Harmonie ODIO was er klaar voor.

Op zaterdagavond ging het concert van start. Gelukkig bleef het droog en kon de doos met poncho's dicht blijven.
De muzikanten, met hun mooie chique kleding, startten met een spetterende opkomst over het middenpad tussen het publiek.
Solisten Leon van Liere en Annet Dellegno lieten een aantal nummers laten horen met hun prachtige stemmen. En violiste Lieke Daniels kreeg het publiek muisstil. De beelden op het led scherm brachten de sfeer van de muziek naar boven.
Daarna kwam doedelzak showband Dutch Pipes and Drums tot ieders verrassing over het gangpad oplopen. Wat een indruk hebben zij gemaakt. Het gospelkoor stond te swingen in hun mooi robes en het operettekoor uit Rosmalen maakte een spectaculaire entree met fakkels tijdens ‘Conquest of Paradise’.

Presentatrice Mieke Kempenaars wist de avond perfect te verwoorden en was op de juiste momenten ingetogen, grappig, mooi en enthousiast. En zingen kon ze ook nog. Ze zong samen met Leon van Liere een prachtig duet: ‘Vivo Per Lei’.  

Er werd gehuild, meegezongen en zelfs in de gangpaden gewalst. De ballonnen bleven maar door de lucht vliegen tijdens ‘Berliner Luft’. Wat vonden wij het een feest om dit met dit geweldige publiek te hebben mogen ervaren!

Als hoogtepunt was er nog een huwelijksaanzoek. Mike bracht het publiek in ontroering en Mathijs zei ‘JA’. Terwijl het vuurwerk werd aangestoken, joelde het publiek hard mee.

Tot 01.00 uur werd er nog nagenoten tijdens een gezellige afterparty in de tent.  

Na afloop stroomden de complimenten binnen. ''Het was explosief, sprankelend, groots en afwisselend. Echt een avondje uit'' aldus een bezoeker. ''Nog naar André in Maastricht? Nee hoor, we gaan naar Vinkel!!''

Kortom, een bijzonder geslaagde avond. Voor herhaling vatbaar?
Wie weet tot de volgende keer….

ODIO wil tot slot alle leden, vrijwilligers, sponsoren en bezoekers niet te vergeten, bedanken voor deze onvergetelijke ervaring.
ODIO is trots. Heel trots. Waar een vereniging toe in staat is. Als je maar wilt, dan kun je heel veel. BEDANKT!


Foto’s door Ad Leeyen


Het concert werd mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:

-          Sponsoren: Schoones BV - Van Lokven BV - Van Schijndel Geffen - Van der Donk - De Driehoek - Autobedrijf Vinkel - Autoservice Heesch - Brouwers - COOP - Dutch Industrial Safety Consultants - FPH - Hallux Podotherapie - Nord Energie - Rhythm Impact - Roos Support - Gemeente 's-Hertogenbosch - The Mood Food Car - Van Lijssel - Van Nistelrooy - Van der Lee - Verbakel - VSB - Wanrooij Onderhouds service - WB van der Donk Transport – ProVin Provence

Speciale dank ook aan:

-          De Vriendenkring

-          Fotograaf Ad Leeyen

-          Alle leden van Harmonie Odio (groot en klein)

-          Ouders van leden Harmonie Odio

-          Vrijwilligers en helpende handen uit de buurt

-          Boeis Römer

-          Rieu commissie: Lia Hendriks - Paul Aerssens - Marga van Boxtel-van den Heuvel - Frank Nap - Peter-Paul van Esch - Anouk Hendriks

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.