Wij staan voor Ons Vinkel

Over Ons

Uitgebreidde informatie over de vereniging kunt je teruglezen in ons informatieblad. Beschrijvingen van de onderdelen kun je hieronder al teruglezen. 

Boekingen

Harmonie Odio luistert diverse festiviteiten op, waaronder bruiloften en de lintjesregen. Als u een feest of een gelegenheid op wilt fleuren met een vrolijke noot verzoeken wij u om het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op om af te stemmen. 

Voor serenades gelden er enkele voorwaarden, wij brengen serenades bij de volgende gelegenheden:

- 50 jarige bruiloft
- 60 jarige bruiloft
- Koninklijke onderscheidingen
- Opening nieuwe winkel

Staat uw gelegenheid er niet bij? Vragen kan natuurlijk altijd! 

 

Blazers

Little ‘O’
Ons opstaporkest bestaat uit leden die sinds kort les hebben op een blaasinstrument of slagwerkinstrument en staat onder leiding van een dirigent of docent. In het opstaporkest kunnen de leerlingen ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken en is een opstap naar het studieorkest.

 

Het opstaporkest is een verlenging van het Windkracht 6 programma wat opgezet is in samenwerking met de basisschool, of  vergelijkbare projecten.

 

Young ‘O’

Het studieorkest, genaamd Young ‘O, bestaat uit leden die door het behalen van een goede beoordeling tijdens de individuele opleiding geplaatst zijn in dit orkest. Op deze manier spelen de leden zo snel mogelijk in groepsverband. Het studieorkest verzorgt enkele keren per jaar een podiumoptreden.

 

Door het creëren van een zo goed mogelijke balans wordt op een aansprekende manier kennis gemaakt met het spelen in groepsverband.

 

Harmonieorkest

Het harmonieorkest bestaat overwegend uit leden die tenminste een niveau hebben dat gelijk is aan het A diploma en spelen in de 4e divisie van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen.

Het orkest presenteert zich tijdens (jaarlijks terugkerende) activiteiten, serenades en jubilea.

 

Maar wil ook elk jaar leuke dingen organiseren die verbindend werken, en die de leden boeiend en uitdagend vinden. Hiervoor worden regelmatig nieuwe nummers ingestudeerd.

 

Repetitietijden

Je bent altijd welkom om een repetitie van onze muziekvereniging bij te wonen.

 

 Blazers op dinsdag in dorpshuis 't Zijl te Vinkel

18.00 tot 18.30 uur opstaporkest Little 'O
18.30 tot 19.30 uur studieorkest Young ’O 
19.45 tot 22.00 uur harmonieorkest onder leiding van Peter-Paul van Esch.

Peter-Paul van Esch woont in Loon op Zand, waar zijn muzikale roots liggen en waar de blaasmuziek en het verenigingsleven hem al vanaf jonge leeftijd enorm hebben geboeid. Aan de conservatoria van Utrecht en Tilburg studeerde hij achtereenvolgens klarinet, saxofoon en directie. Zijn vakbekwaamheid en het nodige geduld heeft vele klarinettisten en saxofonisten voortgebracht. Mede door zijn gedreven aanpak wist Peter-Paul zijn orkesten tot grote hoogte te brengen. Bijzondere concertlokaties werden aangedaan in onder meer Parijs, Valencia en Trento. Hier komt zijn hang naar avontuur en zijn creatieve kijk op blaasmuziek naar voren. Het leven van Peter-Paul is vol passie voor muziek, reizen en wijnen uit de Provence.

Peter-Paul is verbonden aan Odio sinds 2012. Begonnen als docent klarinet en saxofoon waarna hij al snel werd gevraagd als dirigent voor het harmonieorkest. Sinds 2024 staat Peter-Paul ook voor het opleidings-orkest Young ‘O.

Slagwerk

De slagwerkgroep bestaat uit twee groepen: de B-selectie (de beginners groep) en de A-selectie, de slagwerkgroep.

Voor een belangrijk deel is de start van het traject in de slagwerkgroep gelijk aan die van het harmonieorkest. Na een individuele opleiding wordt men na een goede beoordeling in de B-selectie geplaatst. Leerlingen die nog maar kort les hebben kunnen ook in overleg met hun docent meedoen in het Opstaporkest Little 'O.

 

Het spelen in een groep stimuleert de betrokkenheid met de vereniging sneller en beter. Naast het verder volgen van de individuele opleiding, uitmondend in het bouwstenendiploma en uiteindelijk in het A diploma worden in groepsverband muziekstukken gespeeld. Uiteraard kunnen na het A diploma meerdere diploma’s worden behaald.

 

Na beoordeling van de instructeur volgt doorstroming naar de B-selectie. Aansluitend kan men instromen in de A-selectie van de slagwerkgroep. De slagwerkgroep speelt in de 1e divisie van de Brabantse Bond. De slagwerkgroep speelt een steeds breder wordend repertoire, met gebruik van niet alledaagse instrumenten.

 

De slagwerkgroep werkt samen met Harmonie Union waardoor er een grote veelzijdige groep is ontstaan en kan men gebruik maken van een groot instrumentarium met melodisch en ongestemd slagwerk.

 

De slagwerkers treden tijdens evenementen met een eigen programma op, waarbij soms een deel samen met het harmonieorkest wordt uitgevoerd. Ook de slagwerkgroep gaat eens in de 4 á 5 jaar op concours.

 

 

Slagwerk op maandag 20.00-22.00 in dorpshuis De Meent te Nuland onder leiding van Hans van de Moosdijk. 

Hans van de Moosdijk (Vinkel, 1991) startte op 10 jarige leeftijd met zijn eerste slagwerklessen bij Harmonie Odio, door slagwerkdocent Tonn van de Veerdonk. Later is Hans lessen op drums, mallets en pauken gaan volgen om zichzelf te verbreden op het gebied van slagwerk.
Meteen na zijn VWO-opleiding startte hij aan de vooropleiding klassiek slagwerk aan het ArtEZ
conservatorium in Arnhem. Daarna volgde Hans de studie Bachelor Klassiek Slagwerk waarvoor hij in 2014 is afgestudeerd. Hiernaast heeft Hans ook 2 jaar lessen gevolgd voor Latin Percussion en directie om zich ook als dirigent te kunnen ontwikkelen.  
In september 2016 is Hans afgestudeerd voor de Master Klassiek Slagwerk aan het conservatorium in
Zwolle. Door deze studie te voltooien is Hans bekwaam als slagwerksolist en inzetbaar in elke vorm
van ensembles en/of orkesten. Daarnaast is Hans werkzaam als slagwerkdocent, dirigent en neemt
hij slagwerkexamens af.
Gedurende zijn studie heeft Hans ervaring op gedaan bij symfonie orkesten, harmonie/fanfare
orkesten, slagwerkensembles en verschillende vormen van kamermuziek ensembles. Zo maakte Hans
meerdere malen deel uit van het Nationaal Jeugd Orkest en remplaceerde hij bij Het Orkest van het
Oosten en Het Gelders Orkest.

Hans is als docent aan Odio verbonden sinds 2010 en heeft daarnaast het opleidings-harmonieorkest gedirigeerd gedurende 6 jaar.
Naast zijn werkzaamheden als docent en dirigent bij slagwerkgroep Odio/Union is Hans werkzaam als slagwerkdocent bij: Muziekvereniging Concordia, Schaijk, Slagwerkschool Rhythm Impact, Berlicum, Het Kerkeveld Orkest, Wijchen. Als dirigent bij Slagwerkgroep Kunst en Volharding in Beuningen en Slagwerkensemble Concordia in Meterik.

 

 

 

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.