Wij staan voor Ons Vinkel

Over Ons

Uitgebreidde informatie over de vereniging kunt je teruglezen in ons informatieblad. Beschrijvingen van de onderdelen kun je hieronder al teruglezen. 

Boekingen

Harmonie Odio luistert diverse festiviteiten op, waaronder bruiloften en de lintjesregen. Als u een feest of een gelegenheid op wilt fleuren met een vrolijke noot verzoeken wij u om het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op om af te stemmen. 

Voor serenades gelden er enkele voorwaarden, wij brengen serenades bij de volgende gelegenheden:

- 50 jarige bruiloft
- 60 jarige bruiloft
- Koninklijke onderscheidingen
- Opening nieuwe winkel

Staat uw gelegenheid er niet bij? Vragen kan natuurlijk altijd! 

 

Blazers

Little ‘O’
Ons opstaporkest bestaat uit leden die sinds kort les hebben op een blaasinstrument of slagwerkinstrument en staat onder leiding van een dirigent of docent. In het opstaporkest kunnen de leerlingen ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken en is een opstap naar het studieorkest.

 

Het opstaporkest is een verlenging van het Windkracht 6 programma wat opgezet is in samenwerking met de basisschool, of  vergelijkbare projecten.

 

Young ‘O’

Het studieorkest, genaamd Young ‘O, bestaat uit leden die door het behalen van een goede beoordeling tijdens de individuele opleiding geplaatst zijn in dit orkest. Op deze manier spelen de leden zo snel mogelijk in groepsverband. Het studieorkest verzorgt enkele keren per jaar een podiumoptreden.

 

Door het creëren van een zo goed mogelijke balans wordt op een aansprekende manier kennis gemaakt met het spelen in groepsverband.

 

Harmonieorkest

Het harmonieorkest bestaat overwegend uit leden die tenminste een niveau hebben dat gelijk is aan het A diploma en spelen in de 4e divisie van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen.

Het orkest presenteert zich tijdens (jaarlijks terugkerende) activiteiten, serenades en jubilea.

 

Maar wil ook elk jaar leuke dingen organiseren die verbindend werken, en die de leden boeiend en uitdagend vinden. Hiervoor worden regelmatig nieuwe nummers ingestudeerd.

Slagwerk

De slagwerkgroep bestaat uit twee groepen: de B-selectie (de beginners groep) en de A-selectie, de slagwerkgroep.

Voor een belangrijk deel is de start van het traject in de slagwerkgroep gelijk aan die van het harmonieorkest. Na een individuele opleiding wordt men na een goede beoordeling in de B-selectie geplaatst. Leerlingen die nog maar kort les hebben kunnen ook in overleg met hun docent meedoen in het Opstaporkest Little 'O.

 

Het spelen in een groep stimuleert de betrokkenheid met de vereniging sneller en beter. Naast het verder volgen van de individuele opleiding, uitmondend in het bouwstenendiploma en uiteindelijk in het A diploma worden in groepsverband muziekstukken gespeeld. Uiteraard kunnen na het A diploma meerdere diploma’s worden behaald.

 

Na beoordeling van de instructeur volgt doorstroming naar de B-selectie. Aansluitend kan men instromen in de A-selectie van de slagwerkgroep. De slagwerkgroep speelt in de 1e divisie van de Brabantse Bond. De slagwerkgroep speelt een steeds breder wordend repertoire, met gebruik van niet alledaagse instrumenten.

 

De slagwerkers treden tijdens evenementen met een eigen programma op, waarbij soms een deel samen met het harmonieorkest wordt uitgevoerd. Ook de slagwerkgroep gaat eens in de 4 á 5 jaar op concours.

 

Repetitietijden

Je bent altijd welkom om een repetitie van onze muziekvereniging bij te wonen deze vinden allemaal plaats op dinsdag.

Slagwerk:
18.30 tot 20.30 uur B-selectie in dorpshuis ‘t Zijl.
20.30 tot 22.00 uur A-selectie in dorpshuis ‘t Zijl.

Blazers:

18.00 tot 18.30 uur opstaporkest Little 'O in dorpshuis 't Zijl
18.30 tot 19.30 uur studieorkest Young ’O in dorpshuis ‘t Zijl
19.45 tot 22.00 uur harmonieorkest in dorpshuis ‘t Zijl

 

 

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.