Wij staan voor Ons Vinkel

Slagwerk liet zich niet kisten op dolle avond

Datum: 21-02-2018


Slagwerk liet zich niet kisten op dolle avond

Dit jaar was de dolle avond weer een groot succes. De verschillende acts waren geweldig, wat ook goed aan de reactie van het publiek te horen was. Aan de voorbereiding hiervoor, is dan ook hard gewerkt. Voor onze act kwam Toon op het idee om met de gereedschapskisten te werken. Met de inspiratie van een al eerder uitgevoerde act, heeft Tonn uiteindelijk het stuk gecomponeerd en uitgedeeld aan de groep. Ik heb zelf verder niet zoveel meegekregen van de voorbereiding voor de dolle avond, op de laatste repetitie na. Ik was namelijk niet aanwezig bij de voorafgaande repetities met de A, vanwege het feit dat de harmonie aan het oefenen was voor het concour.

 


De laatste week voor de dolle avond werd het wel even hectisch. Er was namelijk nog steeds geen vaste bezetting voor onze act. Daarnaast was er ook nog niet gerepeteerd met deze bezetting. Dit betekende dat mijn eerste repetitie gelijk ook mijn generale repetitie was. Nadat ik een plaats had gekregen langs Melanie en Luuk, konden we gelijk aan de slag. Gelukkig, met wat hulp hier en daar, heb ik het nog voor elkaar gekregen om het stuk te kunnen spelen.

 

Na ons eerste optreden merkten we dat de lampen die we in de gereedschapskisten hadden gelegd, niet genoeg licht gaven. De lampen die er in lagen waren eigenlijk bedoeld voor de verlichting van bladpapier op lessenaars. Om toch een beter show-element toe te voegen aan de act, hadden we fellere lampen nodig. Nou was ik op het moment bij Philips Lighting stage aan het lopen voor mijn opleiding Elektrotechniek. En ja, als ze ergens wel lampen zouden hebben, dan is het bij Philips. Dus ben ik de volgende dag naar een van mijn collega’s gelopen met de vraag of we iets konden regelen. Nadat we heel wat kasten hadden afgezocht, hadden we alle onderdelen bij elkaar om de gereedschapskisten een upgrade te geven.

 

Op vrijdag, tijdens de dolle avond, hebben Koen en ik voor ons optreden alle lichten geïnstalleerd. Het was een heel bouwpakket, maar uiteindelijk hadden we voor elke gereedschapskist twee lampen ingebouwd onder de bovenste kleppen. Dit, zodat wanneer we de kleppen opende tijdens het drummen, het licht uit de kisten scheen. Nadat Koen en ik de laatste kisten af hadden, waren we klaar om de tweede keer te gaan knallen op het podium. We waren nog even bang dat de lichten misschien iets te fel waren, waardoor we onze bladmuziek niet meer konden zien. Gelukkig viel dit allemaal wel mee.

 

De optredens van vrijdag en zaterdag waren ook een groot succes. We hebben heel veel leuke complimenten mogen ontvangen. Ik heb er weer erg van genoten en heb nu alweer zin in volgend jaar.

 

Groetjes,

 

Joep van Wanrooij

 

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.