Wij staan voor Ons Vinkel

Slagwerkgroepen Odio en Union sluiten ‘Ritmisch Verbond’

Datum: 29-02-2024


Het jubilerende Union nam in 2023 de uitdaging op zich om een spectaculair en uniek concert te organiseren waarbij de hoofdrol zou worden gespeeld door marimba’s, xylofoons, vibrafoons, buisklokken, pauken, drums en tal van andere slagwerkinstrumenten. Om deze ambitie waar te kunnen maken werd de samenwerking gezocht met Odio. De beide slagwerkgroepen werden samengevoegd tot 1 groot orkest en repeteerden maanden samen voor dit bijzondere evenement. Op 25 maart 2023 ging onder leiding van dirigent Hans van de Moosdijk het dak er af in het vernieuwde van der Valk in Nuland. Een bomvolle zaal leerde daar de slagwerkgroepen van beide verenigingen van een hele andere kant kennen!

 Dit evenement blijkt de opmaat voor beide verenigingen om een ‘Ritmisch Verbond’ te verkennen. De samenwerking is er op gericht om de slagwerkers een breed en gevarieerd repertoire te kunnen laten spelen met ruimte voor persoonlijke uitdaging en groei. Zo houden we ook in de toekomst slagwerk interessant en zorgen we ervoor dat slagwerkers een vertrouwd onderdeel van onze harmonie blijven. Want zeg nou zelf, als de harmonie door de straten marcheert hoort dat immers toch onder aanvoering te zijn van de drums? Iedere slagwerkgroep behoudt zijn individuele karakter, maar door deze samenwerking zijn de slagwerkers in staat om te schitteren op concerten en evenementen in de toekomst. Iets wat beide verenigingen van harte toejuichen, zeker na het succes van het Groots Drum Event.

 Om u als publiek een voorproefje te geven van wat deze samenwerking te bieden heeft, nodigen Odio en Union iedereen uit voor een informeel huiskamerconcert. Tijdens dit intieme optreden zullen de slagwerkgroepen in ongeveer een uurtje laten zien waar hun ‘Ritmische Verbond’ toe in staat is, met een opwindend repertoire dat varieert van herkenbare klassiekers tot betoverende ritmes die u naar verre werelden voeren.

 Nieuwsgierig naar deze unieke samenwerking, gewoon genieten van de ritmische klanken of droom je wellicht van zelf muziek maken, kom luisteren en laat je betoveren door de magie van percussie en slagwerk. De slagwerkers van Odio en Union staan klaar om je te verwelkomen en je mee te nemen op een onvergetelijke muzikale reis!

 Het huiskamerconcert vindt plaats op zaterdag 6 april in De Meent in Nuland. Aanvang is 20:00 en entree is gratis.

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.