Wij staan voor Ons Vinkel

Veilingitems uit de oude doos!

Datum: 19-02-2020


Veilingitems uit de oude doos!

Uit het archief:

 Door Jan van Lokven

 

Op de jubileumveiling van 1995 was een bijzonder kavel te koop. Een dag werken op een agrarisch bedrijf, aangeboden door de burgemeester van Maasdonk, dhr. Netten. Dit schonk hij ODIO ter ere van het 25-jarig jubileum.


Het mooie van de aankoop was dat de ZLTO eigenlijk al bedacht had om samen met de Rabobank dit kavel te kopen. Ze zouden dan de burgemeester naar een koeien- en varkensbedrijf laten gaan, het programma was al bijna gemaakt. Ze hadden de werklaarzen en een stofjas al aangeschaft .

Maar ze hadden geen rekening gehouden met een eigenwijze geitenhouder.

 

Ik zei tegen Liesbeth toen ik naar de veiling ging, die burgemeester die komt naar ons!

Waarop Liesbeth zei, wat moeten we daar mee…moet ik dan met de burgemeester gaan melken?

Maar op de veiling had ik met 625 gulden het hoogste bod, en dat geld was het me dubbel en dwars waard. Het is een super leuke ervaring geworden. Wij konden laten zien dat een boerderij niet zomaar iets is, ook niet met koeien en varkens. De burgemeester heeft die dag alles meegedaan. Zelfs tractor rijden. Al ging Henk van Esch met het foto’s maken wel in het hok achter de hekken staan, zoveel vertrouwen had hij in de stuurmanskunst van de burgemeester.

 

Maar ook de burgemeester had het fantastisch gevonden. Hij heeft tot aan het eind van zijn burgemeesterschap een foto op zijn werkkamer gehad, en was daar apetrots op.

Trouwens, de ZLTO was de stofjas en laarzen nog wel wezen brengen.

 

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.