Wij staan voor Ons Vinkel

Wist je dat?

Datum: 18-09-2017


 - Little ‘O is na de vakantie weer van start gegaan in de bezetting van vorig seizoen. Zij waren namelijk al in voorbereiding voor een optreden op de Jeugdmuziekdag in Nuland. Na dit optreden maken enkele nieuwe leerlingen hun opwachting in Little ‘O. In dit opstaporkest leren zij samen muziek te maken en ervaren ze hoe leuk dat is. De jonge blazers en slagwerkers hebben allemaal al een aantal lessen gehad bij hun docent. O.l.v. Hans van de Moosdijk zullen deze muzikantjes de grondbeginselen leren van het spelen in een harmonieorkest.

 Little 'O speelt wekelijks op dinsdag van 18.00 tot 18.30 uur in t Zijl. Voor de wachtende ouders: de koffie staat klaar!

 

-Young ‘O  mocht meteen vol aan de bak met een druk programma. De ‘doorstromers’ uit Little ‘O hadden zo hun vuurdoop met leuke nieuwe muziek, die tijdens Maritiem Den Bosch gespeeld mocht gaan worden. Hierover later meer.  Young ‘O speelt ook dit seizoen o.l.v. Christiaan Habing, van 18.30 tot 19.30 uur.

 

-Het harmonieorkest is in voorbereiding van het concours. Op 25 november zullen zij zich laten toetsen door een jury in theater De Hanzehof in Zutphen. Dat is het eerste Bondsconcours dat het orkest o.l.v. Peter-Paul van Esch gaat meemaken. Het motto is, als we op concours gaan dan gaan we ook goed, dus er wordt hard gewerkt.

Er zijn extra groepsrepetities gepland waarin alleen ‘het hout’ speelt, ‘het koper’ of het slagwerk. Behalve hard werken is er ook aandacht voor teambuilding, dit heeft de muziekcommissie gecombineerd  in het repetitieweekend van 7/8 oktober op Dierenbos.

Zondag 15 oktober speelt het orkest in De Phoenix in  Schaijk een uitwisselingsconcert samen met het fanfareorkest Concordia uit Schaijk en de brassband St. Hubertus uit Herpen. De brassband gaat ook op concours en samen met ODIO hebben ze een jurylid geregeld die ieders kunnen kan toetsen om de puntjes op de i te zetten voor het concours. Dit uitwisselingsconcert is gratis toegankelijk, 15 oktober, aanvang 12 uur, De Phoenix te Schaijk.

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.