Wij staan voor Ons Vinkel

TRY OUT CONCERT SCHAIJK 15 OKTOBER 2017.

Datum: 20-10-2017


TRY OUT CONCERT SCHAIJK 15 OKTOBER 2017.

Vanaf de zomervakantie is het harmonieorkest wekelijks op dinsdagavond onder de bezielende leiding van dirigent Peter-Paul van Esch intensief aan het repeteren om op 25 november a.s. in Zutphen deel te kunnen nemen aan het vijfjaarlijkse concours.


Na ook nog een super gezellig repetitieweekend  (7 en 8 oktober jl.) in het Dierenbos gingen we op 15 oktober, als voorbereiding op 25 november, naar zaal De Phoenix in Schaijk om onze drie werken ten overstaan van een jury ten gehore te brengen. Behalve harmonie ODIO deden ook fanfare  Concordia uit Schaijk en brassband St. Hubertus uit Herpen mee aan dit uitwisselingsconcert. St. Hubertus gaat evenals ODIO ook in november op concours. Door harmonie ODIO werden de volgende werken uitgevoerd: Als inspeelwerk Spaanse Dans nr. 2 "Oriental" van Enrique Granados. Als beoordelingswerken: Colditz Castle van Rob Goorhuis en Hunting Scenes van Satoshi Yagisawa.

Na het spelen hadden we een goed gevoel over het resultaat. Dat dit terecht was bleek wel uit het juryrapport, dat behalve lovende woorden,  ook op- en aanmerkingen bevatte waar we de komende repetities mee aan de slag kunnen. Peter-Paul had ook nog even gevraagd hoeveel punten we zouden hebben gehaald als dit het echte concours was geweest. De jury gaf ons zeker 83 punten hetgeen een eerste prijs zou betekenen. Dit geeft de burger moed. We hebben nog enkele repetities voor de boeg om de puntjes op de i te zetten.

Op vrijdag 24 november a.s. wordt de generale repetitie gehouden. Dit wordt een openbare repetitie waarbij u van harte welkom bent. Bent u altijd al benieuwd geweest hoe het er tijdens de repetitie van het harmonieorkest aan toe gaat kom dan 24 november om 19.30 uur naar gemeenschapshuis het Zijl.

 

Ineke

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.