Wij staan voor Ons Vinkel

Het juiste kerstgevoel bij ODIO

Datum: 21-01-2019


Zondag 23 december was het dan zo ver, het nieuwe kerstconcert van harmonie ODIO. Het concert vond plaats in Dorpshuis ’t Zijl in Vinkel, welke was omgetoverd tot een waar winterparadijs met een heus kerstmarkt idee. Bij de entree stonden diverse kraampjes opgesteld waar is genoten van lekkere winterse gerechten en heerlijke glühwein, en is er wijn en whisky geproefd. Daarnaast waren de zalen waar de optredens plaatsvonden prachtig versierd, dankzij een aantal creatieve ODIO-leden.


De middag stond in het teken van genieten van muziek, zang en dans. Om alles in goede banen te leiden werd Cor van de Wetering ingezet als stagemanager, die iedere deelnemer op tijd op de juiste plek wist te krijgen.

Harmonie ODIO trapte samen met slagwerkgroep A om 16:00 uur af in de grote zaal, waar het harmonieorkest muzikale ondersteuning kreeg van FEMM, die meezongen op echte kersthits als Mary’s boychild en White Christmas. Daarnaast gaf FEMM a capella ook nog een fantastisch optreden weg, met onder andere liedjes als Winter Wonderland en Rudolph, waardoor iedereen zich in ware kerstsferen waanden. Slagwerkgroep A gaf ons ook een verrassend muzikaal kerstconcert, met onder andere Deck the Halls en Last Christmas.

Young ‘O en slagwerkgroep B begonnen in de kleine zaal met hits van nu, waaronder Bruno Mars kwam hier aan bod. Hierna nam Little ‘O de plaats over van Young’ O, die Eye of the tiger speelden. Ook de jongste groep slagwerkers en Little ‘O kwamen hun muzikaliteit ten gehore brengen.

De kinderen die muzieklessen krijgen door ODIO docenten, en in groep 4 en 5 van de Mariaschool zitten, waren hierna aan de beurt. Zowel hout- als koperblaasinstrumenten waren te horen. Zij lieten horen wat zij de afgelopen periode op muzieklel hebben geleerd, met voor ieder bekende liedjes als ‘Mieke heeft een lammetje’ en ‘Jingle Bells’.

Harmonie ODIO en met name de dirigent Peter-Paul, maakte zich vervolgens klaar voor mysterieuze sferen met Harry Potter, waarbij hij met cape en toverstaf het orkest dirigeerde. Het optreden was zo goed geslaagd dat sommige leerlingen van Peter-Paul hem niet eens meer herkende!

Tijdens het Zwanenmeer hebben vier ballerina’s van Balletschool Hanneke van der Stappen een prachtige dans laten zien waarvan het publiek erg heeft genoten. De avond is feestelijk afgesloten met de streetdance-danseressen van Lisa en FEMM, waar met zijn alle werd los gegaan op All you want for Christmas.

Wat voor harmonie ODIO het grootste kerstgeschenk was, was het publiek wat in grote getalen aanwezig was, waaronder onze sponsoren en ‘niet te vergeten’ onze Vinkelse Prins Carnaval en Adjudant Frank en Ton met hun echtgenotes. Na afloop van de optredens werd er nog flink nabesproken en kwam de kerstborrel op gang.

We kijken zeer tevreden terug op dit concert. Het doel was om de bezoekers met een echt kerstgevoel naar huis te laten gaan en gezien de vele positieve reacties na afloop is dit heel goed gelukt. Iedereen hartelijk bedankt voor jullie inzet, en daarnaast wensen wij iedereen een gelukkig 2019 en zien we jullie graag volgend jaar weer terug!

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.