Wij staan voor Ons Vinkel

Midzomer Muziekspektakel

Datum: 19-07-2018


Het was met recht een midzomer avond te noemen; bijna windstil met tropische temperaturen. Perfect om lekker relaxed van de mooie muziek te genieten. Het was dan ook gezellig druk op het terras en in de open tent. De BBQ aan het begin van de avond verzorgd door de Coop ging er goed in en legde een stevige basis voor de rest van de avond.


Midzomer Muziekspektakel maakte zijn naam waar. Het werd zeker muzikaal een waar spektakel. De slagwerkgroep opende het programma met heerlijke nummers waarvan er eentje zelfs gecomponeerd is door een van de leden zelf, Mike van Santvoort. Dirigent Tonn van de Veerdonk en de slagwerkgroep lieten het publiek geboeid luisteren. Het nummer Band of Brothers was indrukwekkend en kreeg veel applaus.

Daarna werd het Muziekspektakel voortgezet door het harmonieorkest en het projectkoor Proko, onder leiding van Peter Paul van Esch. De mooie filmbeelden wisten de muziek nog extra kracht bij te zetten. Men kon zich echt inleven in de filmmuziek. Met een beetje fantasie waande je je op de Titanic of in de ruimte met Star Wars. Het was een veelzijdig programma met klassiekers maar ook bloed, zweet en tranen werden niet geschuwd.

Als kers op de taart van deze avond kwam toen Derplu op het podium. Begeleid door het combo en de Derplu band, kregen ze het publiek lekker in beweging. De songteksten waren te lezen op het beeldscherm, men zong uit volle borst mee. Met gemak kreeg dirigent Maarten Willemse het publiek in beweging. Een polonaise werd ingezet en de tap draaide op volle toeren, de sfeer zat er goed in. Het was een prachtige afsluiting van het Midzomer Muziekspektakel.

Er is door ODIO, Proko en Derplu veel energie gestoken in de voorbereiding van deze avond. Wat is het toch fijn als zo’n avond dan goed bezocht wordt. Muziek maken is een geweldige hobby, maar wordt pas echt leuk als je het aan anderen kunt laten horen en zien. Publiek, deelnemers, leden en vrijwilligers, bedankt allemaal voor jullie komst en jullie inzet. Graag tot de volgende keer!

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.